Search

مسألۀ مرموزی به نام آینده

فرینج/ Fringe (2013-2008)، فلاشفوروارد/ Flashforward (2010)، تاریک/ Dark (2017)، وستورلد/ Westworld (2022-2016)، مادهٔ تاریک/ Dark Matter (2024)، تهاجم/ Invasion (2021) و حالا مسألهٔ سه جسم؛ دنیای فیلم و مجموعه‌های تلویزیونی همیشه به دنبال داستان‌هایی بوده که مرزهای تخیل را به چالش بکشند و ذهن مخاطبان را به ماجراجویی‌های بی‌نهایت دعوت کنند. مجموعه‌های تلویزیونی ژانر علمی‌تخیلی که برای سرگرمی و در عین حال درگیر کردن ذهن مخاطب با موضوعاتی خارج از اطلاعات عمومی ساخته می‌شوند، اگر از درِ درستی وارد شوند و ژانر دوم جذابی در ساختار روایی خود انتخاب کنند، در فهرست مجموعه‌های تلویزیونی پرمخاطب و به‌یادماندنی قرار می‌گیرند. این طیف از مجموعه‌های تلویزیونی مخاطب را مجبور می‌کنند دربارهٔ اصل موضوع و مفهوم علمی مطرح‌شده در دل داستان در اینترنت جست‌وجو کنند و حتی به سراغ کتاب‌های مرتبط با موضوع بروند. وقتی مجموعهٔ فرینج پخش می‌شد، فروش کتاب جهان‌های موازی میچیو کاکو در همه‌جا رونق گرفت.

مجموعهٔ نتفلیکسی مسألهٔ سه جسم هم اقتباس از رمانی به همین نام نوشتهٔ لیو سیشین، نویسندهٔ برجستهٔ چینی، است. این کتاب، اولین قسمت از سه‌گانه‌ای یادمان گذشتهٔ زمین (Remembrance of Earth’s Past) بود که گذشته، حال و آینده‌‌ای تخیلی را که در آن زمین با یک تمدن بیگانه از منظومه‌ای نزدیک مواجه می‌شود به تصویر می‌کشد. رمان مسألهٔ سه جسم توانست جایزهٔ هوگو، معتبرترین جایزه در حوزهٔ علمی‌تخیلی، را به دست آورد و تحسین‌های فراوانی از منتقدان و خوانندگان کسب کرد.

مسألهٔ سه جسم داستانی پیچیده و جذاب را روایت می‌کند که از دوران انقلاب فرهنگی چین آغاز می‌شود و تا آینده‌ای دوردست که زمین با تهدیدی بین‌ستاره‌ای مواجه است، ادامه می‌یابد. داستان با مرگ دانشمندی برجسته در دوران انقلاب فرهنگی چین آغاز می‌شود و مسیر آن به کشف یک پروژهٔ مخفی نظامی می‌رسد که به دنبال ارتباط با تمدن‌های فرازمینی است. این پروژه موفق به برقراری ارتباط با تمدنی از یک منظومهٔ ستاره‌ای می‌شود که خود با مشکلاتی پیچیده دست‌وپنجه نرم می‌کند.

یکی از ویژگی‌های برجستهٔ مسألهٔ سه جسم، استفادهٔ هوشمندانه از نظریات پیچیدهٔ فیزیک و ریاضیات است. عنوان کتاب به مسألهٔ معروفی در مکانیک سماوی/ Celestial mechanics اشاره دارد که به تحلیل حرکت سه جرم تحت تأثیر گرانش یک‌دیگر می‌پردازد. این مسأله که هنوز هم راه‌حل دقیقی ندارد، به تمثیلی برای پیچیدگی‌ها و غیرقابل‌پیش‌بینی بودن تعاملات بین تمدن‌های مختلف تبدیل می‌شود.

تیزر از کانال آپارات «فیلیمو»

QR Code

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *